اسکوپ و در مهندسی عمران به چه معنا می باشد؟ در هنگام ساخت یک ساختمان و بنا، برای جلوگیری از سقوط سنگهای نصب شده روی دیوار و فیکس کردن آن ها باید این متریال را اسکوپ کرد. این کار به وسیله ابزار مخصوصی انجام میشود. روش های زیادی برای اسکوپ کردن این متریال وجود دارد و هر روش با قیمت مرتبط با خود صورت می گیرد. ما در آکادمی عمران، تمامی سوالات شما در مورد اسکوپ کردن سنگ ها را پاسخ داده ایم.
اسکوپ سنگ چیست؟
متریالهای ساختمانی متخلخل مثل تراورتن با سوراخهایی که در پشت خود دارند، باعث میشوند تا درگیری مناسبی بین ملات و این سنگ ها به وجود بیاید به وجود بیاید و به خوبی روی دیوار چسبیده و فیکس شود.
در مقابل، متریالها و سنگ هایی که هیچ تخلخل و حفره ای در سطح خود ندارند (مانند سنگ های گرانیت)، پس از گذشت چند وقت در اثر تابش آفتاب، نفوذ آب باران، و یا شرایط دیگر از روی دیوار شل شده و میافتند. علاوه بر این که این اتفاق نمای دیوار را خراب می کند، می تواند خطرات جانی نیز برای عابرانی که از زیر آن دیوار عبور میکنند به همراه داشته باشد.
بهترین و ایمن ترین راه حل برای جلوگیری از این اتفاق، اسکوپ کردن این سنگ ها است که طبق نشریه 714 هر 0.2 متر مربع از سنگ نما باید مهار شود.برای جلوگیری از شل شدن و سقوط سنگهای نصب شده روی دیوار و همچنین پایداری آنها در حین زلزله، از این مهار مناسب برای فیکس کردن آن ها استفاده می شود.
انواع روش های اسکوپ کردن سنگ
روش های مختلفی برای اسکوپ وو فیکس کردن سنگ ها وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اسکوپ با سیم مفتول
- روش لقمه گذاری
- اسکوپ سنگ با روش دو پایه
- روش اسکوپ سه پایه
- تکنیک پروانه ای
- اسکوپ سنگ به روش Z
- استفاده از پیچ و رولپلاک
- تکنیک کششی
- و در نهایت، تکنیک اسکوپ کردن دندان موشی